floris van bommel

Primeurtje van alle trends van 2019

Blogprimeur

Terwijl de wereld beweegt, beweegt de mode met ons mee: als de seizoenen veranderen, veranderen de trends van dit seizoen. Trends die je normaal gesproken pas in dat seizoen zelf in de winkel ziet verschijnen, maar die mode-ontwerpers en voorspellers al maanden van tevoren voorspellen, verwachten, en plannen. Benieuwd wat je kunt verwachten voor de lente en zomer van 2019? Hier krijg je het primeurtje, alle voorspelde trends alvast op een rij. Zo kom jij voorbereid het nieuwe seizoen in, en wordt je een heuse trendsetter!

Bleken, bleken, bleken

Dit is een trend die op verschillende gebieden terugkomt. Afgelopen zomer begon het al met heel veel platinablond haar, daarna de opkomst van het grijsblonde haar wat de wereld veroverde. En deze trend is nog lang de deur niet uit, want platinablond en grijs blijven een van de belangrijkste ideeën wat haar betreft de komende seizoenen! Maar buiten ons haar, is er nog veel meer wat we kunnen bleken. Denim bijvoorbeeld! Gebleekt denim met die heerlijke grijze vlekken langs de randen, lichtgekleurde spijkerbroeken en spijkerjassen. Gelukkig hoef je die niet eens nieuw te kopen – een oude broek en een emmertje bleek, en jij bent klaar voor deze zomer.

Mix & Match!

Deze trend is ook op allerlei verschillende manieren toe te passen. Contrast is iets wat veel terug komt in mode van te laatste tijd, en voor de toekomstige lente en zomer collecties wordt hier door designers maar al te graag gebruik van gemaakt. Denk aan bijvoorbeeld het mengen van monochrome of neutrale/aardtinten met fel neon. Denk aan bloemenprintjes combineren met streepjes, of dierenprints met felle kleuren. Niet alleen een statement ketting, maar óók een statement in je outfit. Felle oogschaduw én rode lippenstift. Maar denk ook bijvoorbeeld aan formeel en informeel combineren. Een oversized trui met je mooiste en duurste Floris van Bommel schoenen. Je netste pantalon met een gedurfd shirtje, een crop top onder je colbertje, noem het maar op. Deze zomer kan je er écht voor gaan.

Individualiteit

Want, je raad het al – het blijkt uit alle nieuwe trends, iedereen krijgt de kans om zijn eigen individualiteit te laten zien. Waar trends eerst streng vasthielden aan één ideaal, blijken ze de laatste tijd steeds meer te draaien om dingen die open staan voor interpretatie, die iedereen toe kan passen in hun looks ook al hebben ze een stijl die normaal juist afwijkt van de mode. Mode wordt toegankelijker voor iedereen, en dat leidt tot zoveel creativiteit dat we zelf de trends voor volgende seizoenen beginnen te bepalen. Dus de volgende keer heb jij misschien geen primeurtje nodig – dan ben je hem zelf!

Geef een reactie