Zo vind je de geschikte loopschoenen naar wens

Blogprimeur

Een succesvol rondje joggen begint bij de juiste loopschoenen. Online vind je een breed aanbod van loopschoenen in allerlei soorten van verschillende goede merken. Voor zowel beginnende joggers als voor ervaren en off road runners zijn er genoeg opties. De schoen moet goed zitten, comfortabel en lichtgewicht zijn. Daarnaast is het verstandig om ook rekening te houden met een aantal andere factoren. Lees in dit artikel waar je op moet letten bij het vinden van de juiste schoen aansluitend op jouw lopersprofiel en met welke merken je sowieso goed zit.

Kies je schoen op activiteit

Jouw lopersprofiel bepaal je aan de hand van een aantal persoonlijke eigenschappen zoals je tempo, loopstijl, afwikkeling en activiteit. Bedenk allereerst wat voor afstanden je van plan bent te gaan lopen en wat voor locaties je voorkeur hebben. Misschien wil je over het strand of door het park of bos lopen. Omdat je daar vaak onverharde wegen tegenkomt kun je best gaan voor trail loopschoenen omdat deze waterdicht en stevig zijn en bescherming bieden tegen obstakels zoals stenen en takjes. Wil je juist over gelijke vlakke ondergronden gaan lopen, ga dan voor neutrale running schoenen.

Je afwikkeling bepalen

Hoe jouw afwikkeling eruit ziet, kun je herkennen op basis van de slijtage die je ziet aan de binnen of buitenkant van de zolen van je loopschoenen. Een neutrale afwikkeling herken je aan een S-vormig slijtagepatroon aan de onderkant van je schoen vanaf de grote teen naar de hiel. Het kan ook zijn dat de binnenkant van de zolen slijtage vertonen, dit betekent dat je waarschijnlijk overproneert en onbewust niet de juiste manier van lopen hebt ontwikkeld. Je enkels hebben hierbij de neiging ietwat naar binnen te kantelen. Kies voor de loopschoenen met overpronatie afwikkeling. Als het probleem desondanks toch aanhoudt kun je je best eens laten onderzoeken bij een specialist, omdat dit op langere termijn problemen kan veroorzaken.

Met brooks kies je voor kwaliteit

Je vindt online allerlei uiteenlopende merken loopschoenen. Met brooks ga je voor hoogwaardige kwaliteit en inspirerende designs. De brooks schoen staan bekend vanwege een zeer aangenaam loopcomfort. Een goede demping wordt gecombineerd met een zachte stof die prettig aanvoelt aan de voet. Daarnaast behoud je bij dit merk voldoende contact met de grond wat voor de meeste lopers als prettig wordt ervaren. Ook hebben deze schoenen een zeer slim ontwikkeld dempingsysteem aansluitend op de gebruiker. Je vindt zowel brooks loopschoenen met een overpronatie afwikkeling voor wanneer je geneigd bent naar binnen te lopen, als een interessant aanbod neutrale loopschoenen.

Geef een reactie