Tips voor het kiezen van een hoortoestel 

Blogprimeur

 

Een hoortoestel kopen is altijd iets waar je van moet schrikken. Minder kunnen horen is natuurlijk altijd erg vervelend en dit is iets wat je moet oplossen. Hoortoestellen zorgen ervoor dat je beter kunt horen, maar je kunt niet zomaar een hoortoestel kopen. Iedere hoortoestel is namelijk anders en deze moeten ook nog eerst afgestemd worden. Dit is erg belangrijk en veel mensen vergeten dat je naar bepaalde dingen moet kijken. Wordt jouw gehoor slechter en moet je kijken voor een hoortoestel? Dan is het belangrijk om te weten waar je nu precies op moet letten bij het kopen van een hoortoestel. Waar moet je precies op letten? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Verschillende soorten

Er zijn een hoop verschillende hoortoestellen en gemiddeld zijn er ongeveer 800 verschillende hoortoestellen. Een gehoorapparaat kopen is helemaal niet makkelijk en gelukkig kun je bij een audicien een gratis hoortest doen. Een gehoortest is heel erg handig en een audicien weet precies hoe je dit moet uitvoeren. Een hoortest geeft een globale indruk van de conditie van jouw gehoor. Dit is echt heel erg bepalend voor het kopen van een hoortoestel en je moet hier altijd naar kijken. Met een hoortest kan er vastgesteld worden hoe sterk het hoortoestel moet zijn en hoe je deze moet afstellen. Daarnaast brengt een hoortest voordelen met zich mee en deze kunnen erg handig zijn. Zo kan het zelfs zo zijn dat je een vergoeding krijgt voor het kopen van een gehoorapparaat. Deze wordt dan door de verzekeraar vergoed en dat is natuurlijk heel erg fijn.

Handige dingen aan een hoortoestel

Sommige hoortoestellen hebben speciale functies en deze kunnen erg handig zijn. Een hoortoestel met een anti-fluitsysteem kan heel erg handig zijn. Gehoorapparaten met een extra versterking kunnen namelijk zorgen voor een fluit geluid. Dit is helemaal niet fijn en daarom kan dit systeem je daarmee verder helpen. Ook kan het handig zijn om een afstandsbediening aan te schaffen voor het gehoorapparaat. Je kunt op deze manier zelf bepalen met hoeveel je het geluid wilt versterken. Soms is het namelijk helemaal niet nodig en dit kun je zelf bepalen met de afstandsbediening. Als je echt niet weet welk gehoorapparaat bij je past, is het ook handig om advies te vragen aan jouw audicien. Deze kan namelijk precies vertellen welk gehoorapparaat het beste bij je past.

 

Geef een reactie