kattenspeeltjes

Wat voor kattenspeeltjes kies ik voor mijn kat?

Blogprimeur

Katten houden van speeltjes. Dit heeft te maken met de behoeften die een kat heeft. Als een kat de hele dag buiten loopt, zijn er verschillende dingen waar hij zich de hele dag mee kan vermaken. In een huiselijke setting is dat echter niet altijd het geval. Hierbij kunnen kattenspeeltjes helpen om de instincten van de kat aan te wakkeren, zodat de kat zijn natuurlijke gedrag kan vertonen. De kattenspeeltjes zijn dus niet alleen leuk, maar ook van belang voor het welzijn van de kat. In deze blog zullen we kijken naar welke kattenspeeltjes er allemaal zijn en waar deze voor dienen.

Ballen

Er zijn verschillende doelen die ballen hebben als kattenspeeltje. Allereerst kunnen ballen als deze gegooid worden een prooi simuleren, zodat het jachtinstinct van de kat wordt gestimuleerd. De ballen hoeven niet altijd gegooid te worden. Katten vinden het ook leuk om tegen de bal aan te slaan met zijn poot en er dan achteraan te rennen. Hoewel er verschillende soorten kattenballen zijn, bestaan de meeste uit een wat zachtere stof. Het gebruik van een zachte stof heeft als voordeel dat de kat zijn nagels in de bal kan zetten. Een kat kan ook van wat hardere ballen houden, door verschillende ballen te geven wordt het vanzelf duidelijk wat jouw kat prefereert.

Kattentunnel

Kattentunnels zijn onmisbaar als je een kat hebt thuis. Het is de plek voor de kat waar hij zich af en toe in kan verstoppen. Daarnaast is het ook de ideale plek om met andere katten te spelen. Wat katten zo leuk vinden aan kattentunnels is het knisperende geluid dat deze tunnels maken. Het is dus van belang om een tunnel te kopen die iets wat van een geluid maakt. Daarnaast is het ook handig om voor een tunnel te kiezen met een zacht oppervlak. Katten vinden het vaak fijn om een dutje te doen en een kattentunnel met een zacht oppervlak is daar de ideale plek voor.

Hengel

Een hengel kan een daadwerkelijke hengel zijn met een draad die kan worden binnengehaald, maar ook een vaste hengel. Aan het uiteinde van de hengel kunnen verschillende soorten objecten worden geplaatst, dit zijn vaak zachte knuffels of veren. De functie van de hengel is het jachtinstinct van de kat aanwakkeren. Door bewegingen te maken zal de kat denken dat het een prooi is en deze dan ook besluipen. De hengel kan trage bewegingen maken om de kat te lokken, maar ook snelle om een vluchtpoging van een beestje te simuleren.

Geef een reactie