Wat voor inktpatronen heb ik nodig?

Blogprimeur

De inktcartridge is vloeibare inkt met pigmenten en kleur en is een inktpatroon. Er bestaat daarnaast ook nog een toner die daarentegen gevuld is met een fijne poeder. Nu je dit weet, kun je eenvoudiger online zoeken naar de juiste inktpatronen voor je printer. Het soort inktpatroon dat in een printer hangt af van het materiaal dat in de toner en cartridge zit. De kwaliteit van het inkt zit hem niet een huismerk of A-merk. Het is de printer die de kwaliteit bepaalt. Door op de juiste manier de inkt aan te brengen op het papier ontstaat de helderheid van het drukwerk. Dit is waar de kwaliteit op gemeten wordt. Het is dus mogelijk om goedkope inktpatronen te kopen als je een goede printer hebt. Lees hieronder meer over zowel inktcartridges als toners. 

Er zit een verschil in werking tussen de twee types inktpatronen waarvoor je kunt kiezen, wat dus toners en cartridges zijn. Het is belangrijk om de juiste patroon op de printer aan te sluiten. Het gevolg bij een verkeerde soort inkt is dat de printer de vloeistof verkeerd verdeeld waardoor de lasers kapotgaan. Hier zit niemand op te wachten, dus kies voor het juiste type inktpatroon!

Een cartridge is een vloeibare inkt dat door middel van de printkop op het papier verdeeld wordt. Het wordt direct op het papier gespoten. Met kleine elektrische stootjes komt de inkt op de juiste plek. Bij de tonerpoeder werkt dit anders. De toner wordt namelijk vooral gebruikt bij printers die aan de binnenkant een laser hebben, wat ook wel laserprinter wordt genoemd. In de printer wordt het papier met de drum door de printer gehaald. De tonerpoeder wordt op de plek waar de laser blijft staan geplakt. Na het plakken wordt het papier verder naar voren gerold op de drum. 

Bij sommige printers worden er inktpatronen bij geleverd. Dit kan erg prettig zijn, want op deze manier weet je precies welke soort er op je printer past. Er zijn een aantal bekend printers die je vast al eens voorbij hebt zien komen. Hieronder staan ze op een rijtje:

– Epson

– HP

– Canon

– Oki

– Lexmak

De bovenstaande printers zijn verkrijgbaar als inktjet printer en laserprinter. Bij het kiezen van de juiste printer is het goed om te kijken naar welke functies je wilt gaan gebruiken. Op de meeste printers worden de functies gecombineerd. Maar hoe meer de printer kan, hoe duurder het product is in de aanschaf. Er is ook altijd de mogelijkheid om een all-in-one printer kopen. 

Op diverse websites kun je de printers met elkaar vergelijken zodat je de beste prijs kunt vinden. Bij de aankoop van de all-in-one printer worden er vaak inktpatronen bij geleverd. Bij de andere printers moeten ze over het algemeen apart besteld worden. Op de binnenkant van de printer wordt meestal aangeven wat voor type inkt er geplaatst moet worden. Maak hier dus gebruik van om erachter te komen welk type inktpatroon je printer nodig heeft.

Geef een reactie