Wanneer zit in een jas goed? 

Blogprimeur

Het kopen van een jas is niet iets wat je elke week zult doen. Jassen zijn vaak relatief prijzig ten opzichte van andere kledingstukken en het is belangrijk dat de jas goed aansluit op het seizoen. Zeker als het gaat om een winterjas is het belangrijk dat je een jas van een hoge kwaliteit koopt die je warm kan houden in de koudere maanden. Het is dan ook nooit te vroeg om te gaan kijken voor een nieuwe jas. Wanneer je nog in de groei bent, is de kans namelijk groot dat je bijna elk jaar een nieuwe jas nodig hebt. Hier zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je een jas gaat kopen.

 

Verschillen in winterjassen 

Wanneer je gaat kijken voor een nieuwe winterjas zullen er een aantal eisen zijn waaraan de jas moet voldoen. In Nederland regent het door het gehele jaar heen vrij veel. Het is dan ook belangrijk dat de jas die je aanschaft goed waterdicht is. Daarnaast kunnen we ook een noordoostelijke wind ervaren die een hoop kou met zich mee brengt. De jassen van een wat lagere kwaliteit zijn vaak meer kou doorlatend en beschermen je dan ook niet even goed tegen het weer om je heen. Verder is het belangrijk om te kijken naar of de jas voor mannen of vrouwen is. Je hebt zo onder andere Airforce winterjas heren en Airforce winterjas dames. Wanneer een jas draagt dat eigenlijk niet voor je geslacht bedoelt is zal dit gevolgen hebben op hoe het model op je lichaam aansluit. 

 

Let goed op de lengte van een jas

Waar je in de zomer misschien nog wel eens de neiging hebt om voor de kleinere maat te kiezen, is dit bij een winterjas niet aan te raden. Als je een jas koopt zul je onder andere kijken naar hoe de jas op je armen, schouders en middel aansluit. Wanneer je een zomerse jas koopt, zul je vaak niet zulke dikke kleding onder je jas dragen. In de winter is de kans groot dat je een trui of sweater aan hebt. In dit geval is het dus wel zo fijn als je een wat grotere jas hebt. Ook is het fijn als je jas aan de onderkant wat langer is. Zeker in de winter als het koud is wil je niet dat de wind steeds onder je jas door komt.

Geef een reactie