Met deze Led bouwlamp sla je de spijker altijd op z’n kop

Blogprimeur

Als je eindelijk de grote beslissing hebt genomen om een flinke verbouwing zelf te gaan uitvoeren, dan is het belangrijk om buiten het financiële plaatje ook een duidelijke plan van aanpak en een tijdslijn voor ogen te hebben. Zo kun je je afvragen of je het juiste gereedschap, de juiste kennis en de juiste materialen in huis hebt en wat je nog moet aanschaffen.

Het is niet verstandig om meteen met de slopershamer volop te gaan breken. Stel je voor dat je de draagmuur neer haalt, dan is de de ramp niet te overzien. Ga je echt als doe het zelver aan de slag dan is het een vereiste om de bouwtekening van je huis bij de hand te hebben. Hierop kun je zien waar de draagmuren zitten en als het goed is ook waar alle leidingen zich bevinden. Het is namelijk beslist geen pretje als je met de boormachine in een water- of stroomleiding boort. Raak je ze tegelijk dan is het maar de vraag of je er ongeschonden vanaf komt.

Voorbereiding

Heb je de handigheid in huis en kun je rekenen op de vakbekwaamheid van familie dan is een verbouwing die je zelf doet beslist haalbaar. Wanneer je bouwplan klaar is, je gereedschap op orde en het materiaal is aangeschaft, zorg er dan voor dat de ruimtes waarin je gaat werken leeg zijn en je de mogelijkheid hebt om veilig te werken.

Veilig werken

Niet onbelangrijk is het feit dat je beslist veilig moet werken als je aan een verbouwing start. Doe je dat niet dan kun je snel ernstige verwondingen oplopen. Hierbij even een aantal veiligheidsmaatregelen op een rijtje die je bij een verbouwing moet nemen.

  • Zorg er voor dat je gereedschap in goede staat is
  • Een bouwhelm als je op steigers werkt
  • Een beschermingsbril tegen rondspringende splinters en vonken
  • Zaagmachines en slijptollen met beschermingskap
  • Goede kluskleding waar je klein materiaal in kunt opbergen
  • Werkschoenen met een stalen neus
  • Goede ventilatie of een mondkapje tegen gruis en stof

En niet als onbelangrijkste goede verlichting. Kies daarbij voor de Led lamp van de huidige generatie. Deze heeft beslist veel voordelen ten opzichte van halogeen, de ouderwetse gloeilamp of tl-verlichting. Het mag inmiddels bekend zijn dat ook de Led bouwlamp energiezuinig is, maar er zijn naast een heldere en felle lichtopbrengst nog meer voordelen. Zo worden led lampen en led armaturen niet heet. Iets wat bij de oude bouwlampen een bekend fenomeen was. Wilde je die gaan verplaatsen en pakte je de lamp op de verkeerde plek, dan kon je je handen lelijk verbranden. Dat probleem is er dus met de huidige generatie led bouwlampen niet meer. Bouwlampen zijn wat dat betreft onmisbaar voor een goede voortgang van de bouwwerkzaamheden. Hoewel je in de zomer langer bij natuurlijk licht kunt werken is het raadzaam om altijd goede verlichting aan te hebben om zo altijd goede zicht op de situatie te hebben. Er zijn bouwlampen verkrijgbaar die zowel voor binnen als buiten geschikt zijn.

Geef een reactie