De lekkerste kazen uit Nederland

Blogprimeur

In vele landen wordt er erg veel kaas gegeten, zo ook in Nederland. De landen hebben hun eigen specialiteiten en staan hier dan ook erg om bekend. Zo staat Zwitserland bijvoorbeeld bekend om de traditionele kaasfondue, terwijl Frankrijk juist bekend staat om de kleine kaasjes als brie en camembert. In Nederland kennen we ook erg veel specialiteiten, maar zijn deze helaas niet overal te verkrijgen. De supermarkt doet er steeds meer aan om een ruim assortiment aan te bieden en is dit ook zeker terug te zien, maar zul je voor de juiste kwaliteit of unieke kazen toch echt bij de kaasboer moeten zijn. In dit blog vertellen we je graag meer over verschillende kazen en hoe je deze tegenwoordig gemakkelijk online kunt bestellen!

Typisch Hollands, Geitenkaas!

Wanneer we het hebben over typisch Hollandse kazen, mogen we natuurlijk niet onze eigen geitenkaas vergeten! Wanneer je geitenkaas gaat bestellen is dit niet alleen lekker, de kaas is namelijk ook nog best wel gezond. De vetzuurmoleculen in geitenkaas zijn namelijk kleiner dan in koemelk, waardoor geitenkaas lichter verteerbaar is. Geitenkaas is herkenbaar aan zijn lichte kleur en uitgesproken zoetige, nootachtige smaak. De geite zetten alle caroteen, de oranje kleurstof, om in Vitamine A. Hier heeft de geitenkaas ook zijn witte kleur aan te danken en is het een unieke kaas waar we in Nederland trots op zijn!

Geitenkaas wordt op een traditionele wijze in Nederland gemaakt, maar zijn er ook nog weer verschillende soorten te vinden. Zo kun je geitenkaas kopen bij de supermarkt, bij de kaaswinkel, maar kun je tegenwoordig ook kaas kopen op het internet!

Kaas kopen op het internet

Tegenwoordig kun je bijna alles aanschaffen op het internet. Waar we vroeger vooral boeken, games en andere producten bestelden op het internet, is er tegenwoordig ook een mogelijkheid om levensmiddelen te verkrijgen via een online webshop. Zo kunnen we verschillende kwalitatieve producten bestellen, waaronder kaas! Er is tegenwoordig namelijk de mogelijkheid om specifieke kazen gemakkelijk online te bestellen, waarna je het de volgende dag al in huis zult hebben. Je krijgt de kazen geheel vacuüm geleverd, waardoor je ze ook nog eens een lange tijd goed kunt houden!

Ben je nu op zoek naar een unieke kaas of zou je graag eens willen kijken naar het complete aanbod? Kijk dan snel eens in de webshop! In de online kaaswinkel vind je verschillende specialiteiten die je gemakkelijk kunt bestellen voor bij jou op het kaasplankje!

Geef een reactie