Verantwoord afval dumpen in Utrecht? Dat kan!

Blogprimeur

Het isĀ een plicht om moeder aarde enigszins gelukkig te houden en onze aarde met respect te behandelen. We hebben er immers maar een. Verantwoord met afval en andere resten omgaan is daar ook dan ook beslist een onderdeel van. Bedrijven moeten hier ook aan participeren. Zij nemen ongetwijfeld ook een hoop meer afval mee. Dit afval past logisch gezien niet in een simpele huis-aan-huis container. Je moet dan denken aan containers die afval vervoeren vanaf 660 liter. Maar dan rest voor mij nog een belangrijke vraag: waar kan je die containers consumeren voor een redelijke prijs?

Verschillende aanbieders op verschillende locaties

Dit keer is Utrecht in de belangstelling. Utrecht is een mooie stad en die willen we denk ik ook mooi houden. Utrecht is tevens een drukbevolkte stad een een plaats waar een groot aantal mensen graag zou willen wonen. Er zijn regelmatig aanbieders op het internet te vinden bij de bijbehorende vraag ‘afvalbak huren Utrecht’. Maar iedere aanbieder rekent verschillende prijzen voor de afvalcontainers. Dus hangt het van jou af wie je kiest. Als je goed zoekt, ontdek je ook aanbieders die al containers van 660 liter verhuren vanaf 28 euro! In Utrecht, in Haarlem… Waar dan ook! Ik zou me, als ik jou was, vooral focussen op het restafval. Dit is een lastig soort waarbij nog meer soorten afval door elkaar heen gaat. Als je het slim speelt, kan je voornamelijk restafval vangen. Dit scheelt in kosten, omdat je niet genoodzaakt bent om andere soort afvalcontainers te huren. Verder maakt het ook niet uit wat voor bedrijf je hebt, de containers zijn er voor iedereen.

De voordelen voor een woonhuis

Als de prijzen al zo laag kunnen zijn voor bedrijven, moet je nagaan hoeveel goedkoper het dan kan voor het gezinsafval. Deze prijzen kunnen al gaan vanaf 16 euro. Wel heb je vaker te maken met meerdere soorten afval. Denk bijvoorbeeld aan papier of karton. Ook glas en organisch afval moet je ergens kwijt kunnen. Wij hebben in onze eigen woning een aparte doos voor glas en een aparte doos voor karton. Deze twee dozen worden eens in de twee weken naar de glas- en papierbak gebracht. Hierop moet wel even het volgende opgemerkt worden: glas- en papierafval gaat altijd naar de afvalcontainers van jouw plaatselijke gemeente. Alleen restafval wordt doorgaans door de vuilnismannen opgehaald.

Preventie op veel afval

Soms is het nu eenmaal onvermijdelijk om te besparen in de hoeveelheid afval die je maakt. Je hebt bijvoorbeeld een groot feest gehad waarbij veel plastic werd verbruikt. Alleen al het bewust zijn van het afval dat je produceert, heeft een goed effect!

Geef een reactie