Risico’s blijven aanwezig bij het werken in de bouw

Blogprimeur

Het werk is in de bouw de afgelopen maanden gewoon door gegaan en heeft vrijwel niet stil gelegen. Ook is er voor het werk in de bouw, net zoals in de andere sectoren, verschillende voorzorgsmaatregelen getroffen wat betreft de corona virus. Met de maatregelen kunnen wij gewoon veilig ons werk blijven doen en is de kans op besmetting erg klein. Wij namen ook hiervoor al veel maatregelen en werkten wij met veel beschermde kleding. Maar nu zijn ook de mondkapjes verplicht en dienen wij onze handen vaak schoon te maken. Als je het mij vraagt is dat iets te veel van het goede, maar het is een kleine moeite om daar op te letten. Ik ga voor mijn werk vaak naar grote bouwplaatsen waar ook gewerkt wordt met grote machines. Je mag niet zomaar dat werk uitoefenen, maar daar moet je gecertificeerd voor zijn. Tijdens de cursus leer je wat de richtlijnen zijn, wat de algemene regels zijn en wat je vooral niet moet doen. Een fout in de bouw met zware materialen is erg risicovol en je wilt natuurlijk ten alle tijden een ongeluk voorkomen.

Ongeluk zit in een klein hoekje

Hoe voorzichtig je ook te werk gaat en welke regels en maatregelen je ook bedenkt, toch blijft er altijd een kans bestaan dat er een ongeluk kan gebeuren. Het werken in de bouw brengt risico’s met zich mee en alle mensen die werken in de bouw zijn zich daarvan bewust. Door voorzichtig te werk te gaan en alert te blijven kun je een gedeelte van de risico beperken. In de bouw werk je ook vaak gezamenlijk aan een opdracht, zodat je elkaar in de gaten kunt houden en elkaar kunt helpen bij bepaalde werkzaamheden. Daarnaast is het ook veel gezelliger om samen te werken. Er worden veel dolletjes gemaakt en vele leuke verhalen verteld. Je komt de dag veel beter door samen met gezellige collega’s. Toch moet je scherp blijven, want er kan altijd iets gebeuren.

Een dag met veel pech

Ik werk nu zo’n ruime drie jaar in de bouw. In de afgelopen jaren heb ik nog nooit een ongeluk gezien. Tuurlijk zijn er kleine voorvallen waarbij er iets is mis gegaan, maar dat liep altijd gelukkig wel goed af. Een paar maanden geleden had ik wel een dag waarbij er van alles mis ging. Ik ben tijdens een klus over een snoer gestruikeld en verkeerd terecht gekomen op mijn onderrug. Ik heb veel last gehad van die val. Ik kreeg het advies om veel rust te houden en om oefeningen te doen. Daardoor heb ik een tijdje niet kunnen werken. Ik heb voor wat meer informatie wat betreft een schadevergoeding contact opgenomen met een letselschade advocaat in Ermelo. Daardoor wist ik precies wat mij te wachten stond en welke stappen ik moest nemen. Uiteindelijk ben ik tegemoet gekomen met een schadevergoeding en ben ik vervolgens weer aan de slag gegaan.

Geef een reactie