Meer spiritualiteit in het leven

Blogprimeur

In onze seculiere samenleving lijkt er tegenwoordig steeds minder ruimte te zijn voor religie en spiritualiteit. We zijn allemaal bezig met onze carrière en materiële welvaart. Toch moet er ook ruimte voor spirituele ervaringen zijn en kan het implementeren van meer spiritualiteit in het leven kan heel veel toevoegen aan de je persoonlijk geluk. Denk bijvoorbeeld aan de levensgewoontes van boeddhistische monniken. Maar hoe doe je dit precies? In dit artikel bespreken we hoe je meer spiritualiteit in je leven kunt toevoegen.

Doe de 555 routine elke ochtend

Meer spiritualiteit en geluk in je leven hoeft niet veel tijd te kosten. Een goed begin is om elke ochtend te beginnen met de door Uma Beepat bedachte 555 routine. Tijdens deze routine van vijftien minuten doe je vijf minuten meditatie, vijf minuten stretchen en vijf minuten mentale voorbereiding op de dag.

Leer vergeven

In onze drukke levens hebben we allemaal weleens conflicten.  Met collega’s, familieleden of vrienden. Deze kleine conflicten en irritaties kunnen uiteindelijk tot veel negatieve gedachten leiden. Daarom is het belangrijk om te leren vergeven. Vergiffenis was natuurlijk het belangrijkste aspect van de leer van Jezus en eigenlijk is het een ontzettend belangrijk concept in bijna alle religies. Vergiffenis is niet alleen belangrijk voor de persoon die je vergeeft en de relatie maar ook voor je eigen mentale gezondheid. Boosheid en wrok loslaten is ontzettend goed voor je geluk en mentale gezondheid.  

Probeer spirituele praktijken

Er zijn natuurlijk heel veel religies en spirituele praktijken over de hele wereld. En sommige dagelijkse spirituele gewoontes zullen je minder goed liggen dan andere. Daarom is het een goed idee om er een heleboel uit te proberen. Ga mediteren, ga bij een spirituele community, praat met een paragnost. Het is heel goed mogelijk om verschillende dingen uit te proberen en uiteindelijk wat je het beste bevalt toe te voegen aan je leven.

Geniet van de kleine dingen

We zijn allemaal ambitieus en willen het meeste uit ons leven halen. Maar al deze hoge doelen en ambities kunnen ook voor ontzettend veel stress en ongeluk zorgen wanneer we deze niet halen. Een van de beste manieren om gelukkiger te zijn is door echt te genieten van de kleine dingen in het leven. Je kunt dit ook doen door te focussen op het moment en minder te denken in de toekomst. Probeer bijvoorbeeld zelfs bij dagelijkse taken zoals afwassen echt alleen te focussen op de afwas, het water en het gevoel van de spons in je hand.

Geef een reactie