Een preview van mijn nieuwe bedrijf

Blogprimeur

Al jaren denk ik eraan om een eigen onderneming op te starten. Het lijkt me heel leuk om een eigen bedrijf te hebben omdat je dan een soort eigen ‘kindje’ creëert. Je kan er je hart en ziel instoppen en moet er hard voor werken, maar dit lijkt me juist geweldig. Alleen een nieuw bedrijf begint altijd bij een goed idee, en die had ik niet. Tot een week geleden. Ik was aan het hardlopen in het park en ineens wist ik het; ik wil een eigen restaurant.

Een geweldig pand

Ik kwam op het idee doordat ik langs een geweldig pand liep. Het was een soort groot pakhuis, heel industrieel, maar het staat al jaren leeg. Ik heb geen idee waarom niemand dit pand wil hebben, maar ik heb het gelijk gekocht. Toen ik eenmaal binnen stond snapte ik ergens wel waarom het leeg stond. Het is namelijk zeker een groot project om dit op te knappen. Maar wat maakt het ook uit, ik had er zin in dus aan de slag! Eerst even alle spinnenwebben uit de hoekjes weghalen en het stof weg zuigen en dan kan het echte klusgedeelte beginnen.

Steigers huren en schilderen maar

Waar ik even niet aan gedacht had was dat een ladder natuurlijk niet hoog genoeg is om een pakhuis met een hoog plafond te schilderen. Ik had braaf mijn laddertje meegesleept, maar had natuurlijk een steiger of zoiets nodig. Gelukkig kan je via internet heel makkelijk en snel een steiger huren en liep ik dus niet al te veel vertraging op. De steigers waren gelukkig erg stevig, want ik vond het toch wel een beetje eng om zo hoog te staan. Maarja, ik wilde perse alles zelf doen dus ik moest wel. Ook heb ik de steigers gelijk gebruikt om hanglampen en plantjes van het plafond te laten hangen. Het moest namelijk nog wel een beetje gezellig gemaakt worden!

Nu de rest nog

Het pand is inmiddels bijna af. Ik heb hard en snel gewerkt en al mijn vrienden ingeschakeld en het ziet er geweldig uit. Nu moet alleen de rest nog komen; een kok, een menu, een concept etc. Gelukkig heb ik een aantal ondernemende en creatieve vrienden die mij hier vast wel bij kunnen helpen. Ik ben in ieder geval heel trots op wat ik heb neergezet en wilde jullie hier alvast een sneak preview van geven door erover te vertellen. Wie weet volgt er binnenkort meer informatie…

Geef een reactie